YouTube Go'dan indirilen videoları yedeklemek mümkün mü?

1

YouTube Go uygulamasını kullanarak video indirdim. Bu videolar nereye kaydoluyor? YouTube Go indirilen videoları yedekleme yapılır mı?

omercik omercik (9418)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    YouTube Go indirilen videolar nasıl yedeklenir? YouTube Go indirilen videolar yedeklenir mi?

    YouTube Go uygulamasını kullanarak YouTube video indirme işlemi yaptığınızda videolar YouTube Go’nun İndirilenler bölümüne gidiyor. Telefonunuzun galerisine doğrudan .mp4 olarak kaydolmuyor. Üstelik YouTube Go uygulamasında şuan için yedekleme özelliği de bulunmadığı için YouTube Go indirilen videoları yedekleme işlemi yapamıyoruz.

    YouTube Go, indirilen videoları kendine has bir yöntemle sıkıştırıyor ve şifreliyor. İndirilen videolar telefonun hafızasına .exo formatında ve birkaç parça halinde kaydoluyor. Örneğin 7.8 MB’lık bir video indirdiyseniz, 4.5 ve 3.3 MB olmak üzere 2 farklı dosya olarak .exo formatında kaydoluyor. Bu dosyaları sadece YouTube Go uygulaması okuyabildiği için indirdiğiniz YouTube videolarını sadece YouTube Go uygulaması içinden izleyebiliyorsunuz. Telefona kaydolan .exo dosyalarına şu şekilde ulaşabilirsiniz:

    1. Telefonunuzdan Dosyalarım (dosya yöneticisi de yazabilir) uygulamasını açın.
    2. Dosyalarım uygulamasını açtıktan sonra Android > data > com.google.android.apps.youtube.mango dizinine gidin.

    Bu dizinde files ve cache adında 2 klasör var. YouTube video indirme yaptıktan sonra files klasörüne, indirdiğiniz videonun .exo dosyaları geliyor. Yani YouTube video indirme işlemi yaptıktan sonra indirdiğiniz videoları izleyebilmek için files klasörü içindeki veriler çok önemli. Bu klasör (veya içindekiler) silinirse indirilen videoları tekrar indirmek zorunda kalırsınız.

    Video indirdikten sonra .exo dosyalarını yedeklesem YouTube Go’dan indirilen videolar yedeklenmez mi?

    Onu denedim. YouTube Go’dan bir video indirdim ve belirttiğim klasörleri olduğu gibi bir yere yedekledim. Daha sonra YouTube Go’yu kaldırıp tekrar yükledim, ardından yedeklediğim klasörleri tekrar Android > data dizinine kopyaladım. Ama buna rağmen İndirilenler bölümünde videolar yoktu. Nedendir bilinmez videoları yedekleyememek için her türlü önlemi almışlar.

    İnen exo dosyaları mp4’e veya başka bir video formatına çevrilebilir mi?

    Onu da çok araştırdım ama maalesef exo dosyasını mp4’e çevirme için hiçbir yöntem yok. YouTube Go, indirilen videoları kendine has bir yöntemle şifrelediği için video convert siteleri veya programları dönüştüremiyor. Yani .exo to mp4 gibi işlemler yapamıyoruz.

    Kısacası yerleşik olarak yedekleme özelliği gelmediği sürece YouTube Go indirilen videoları yedekleme işlemi mümkün değil

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol