youtube video paylaşım lisans

0

Herkese merhaba;

Video işindeyim, merak ve cevabını öğrenmek istediğim şey şu; Bildiğiniz gibi youtubeta paylaşmak istediğiniz videonun ses dosyalarını inceleyerek lisans için yönlendirme yapiyor. Youtube lisans ayarlarına girdiğim de önüme iki seçenek çıkıyor. Benım paylaşmak istediğim videonun backgrounda olan şarkı lisans engeline takılıyorken bir başka videoda o şarkı rahatlıkla kullanılmış(Lisans olayını kabul etti mi bilmiyorum tabi) Vimeo.com'da ise lisans ayarlarında birden fazla seçenek var, bu reklam amaçlı kullanılmıştır hiçbir ticari amaci gütmemiştir gibi. Bu tarz bi ayarlama youtube için geçerli midir? Bilginiz var mı acaba?

eraizgn eraizgn (1)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Eğer lisans gerektiren bir müziği videonuza eklerseniz ve bu youtube lisans filtresine takıldıysa bu videoyu kaldırmanız en doğrusu.

    Bazı videolar lisans gerektiren müzikler ile yayına alınabilir, filtreye takılmayabilirler. Fakat bu videolar ilerleyen zamanlarda tespit edildiği takdirse lisans uyarısı alacaktır.

    Müzik lisansları konusunda Youtube bir aracı. Bu yüzden  lisans gerektiren müziklerde Youtube çok sert  davranabiliyor. Kanalın kapanması, bazı özelliklerin elinizden alınması gibi yaptırımları var.

    Aslında burada muhatabınız Youtube değil. Paylaşım yaptığınız videodaki müziğin yayın haklarını elinde bulunan kurum. 

    Bu yüzden lisans gerektirmeyen  müziklere yönelmeniz en doğrusu. Youtube telif hakları konusunda son derece hassas davranıyor. Kullandıkları filtre de oldukça başarılı neredeyse tüm telif hakkı gerektiren ses ve görselleri yakalıyor.

    Telif hakkı gerektiren müzikleri Youtube'de arkaplan sesi olarak bile paylaşmanız lisans ihlali anlamına geliyor.

    Telif hakkı gerektiren bir parça başka videolarda kullanılmış olabilir. Bu tür filtreler devreye alınmadan önce yüklenmiş olabilir. Fakat tespit edildiğinde bu video yasaklanır, uyarı alır, veya kaldırılır.

    sedapekmez sedapekmez (624)
    9 yıl önce cevaplandı

    • Teşekkür ederim :J eraizgn 9 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol