Youtube yükleyici, bu videoyu ülkenizde kullanıma sunmadı sorununun tam olarak çözümü var mı?

0

Youtube yükleyici, bu videoyu ülkenizde kullanıma sunmadı sorununun tam olarak çözümü konusunda net bir çözümü var mıdır bilmiyorum.Nette bazı çözümler varsa da tam manasıyla çözülmüyor.Misal olarak ben güney kore devlet televizyonu kbs tvyi youtube'da ara ara takip ederim.Kbs devlet televizyonu mesela drama gibi  vod versiyonlu dizi ve filmleri yalnızca güney kore'de izlenebilmesi için youtube kanalında yükleyici, bu videoyu ülkenizde kullanıma sunmadı şeklinde kısıtlama yapmış.Yani siz böyle yapımları türkiyeden izleyemiyorsunuz.Yalnızca güney koreden izleyebiliyorsunuz.Nette ülke sınırlaması bir şekilde çözülmüş.Ama net bir çözüm değil.Ne kadar proxy denesemde olmadı.Fakat bu problemi ülkeye has özel proxy ayarı yaparak çözülebildiğini gördüm.Hatta ülke kısıtlaması olan videonun proxy kullanarak açıldığını gördüm.Ama o da interneti yavaşlattığını farkettim.Şimdi demem o ki bilgisayarda bunun için özel bir proxy ayarı var mı yoksa nette ülkeye has proxy numaraları var mı? Proxy satın almak mı gerekiyor? Cevaplarsanız sevinirim.

komando82 komando82 (1)
2 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Proxy yerine VPN tercih etmen daha doğru olur.  

    Ülke seçebildiğin VPN sunucuları mevcut.   Pek çok VPN yazılımının farklı ülkelerde sunucuları oluyor. Bu tür engellemeleri aşmanın en güzel yolu VPN kullanmak. Temel olarak şu şekilde işliyor:

    Güney Kore'de sunucusu olan bir VPN yazılımı satın alıyorsun. VPN şirketlerinin web sitelerinde hangi ülkelerde sunucuları var görebiliyorsun.   VPN uygulamasını telefona, bilgisayara yüklüyorsun.  VPN yazılımı Güney Kore'deki sunucuya bağlanıyor.  Artık sen hangi siteyi ziyaret edersen et, Güney Kore'deki VPN sunucusu senin adına o siteye gidiyor içeriği alıyor ve sana getiriyor. Dolayısı ile bu tür engellemeleri aşıyorsun.

    İyi bir VPN sunucu kullanırsan yavaşlık sorunu yaşamazsın. Fakat ücretsiz VPN uygulamalarında yavaşlık sorunu maalesef var. Çünkü kullanıcı sayısı çok fazla. Google üzerinde VPN South Korea gibi ifadelerle arama yaparsan hangi VPN yazılımları Güney Kore için VPN sağlıyor bulabilirsin.

    Youtube yükleyici, bu videoyu ülkenizde kullanıma sunmadı sorununun en geçerli çözümü bu.  Proxy işleyiş olarak VPN'e az biraz benziyor. Fakat VPN  güvenli, hızlı ve çok daha stabil. Bir de bir sürü proxy server ayarı yapmana gerek kalmıyor.  Kullandığın uygulamanın Proxy desteğinin olması gerekiyor. VPN'de böyle bir şey söz konusu değil. VPN uygulamasını yüklediğin an hazırsın.

     

    hakan hakan (15424)
    2 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol