Yüksek Boyutlu gözüken oyunlar Hala Yüklümüdür

0

Arkadaşlar hepinize meraba önce ben bilgisayarımda temizlik yapıcaktım denetim masasından program kaldıra girdim orda eski oyunlarımın kapladığı alanlar hala yüksek mesale oyun 22gb orda da hala 22gb olarak gözüküyor ben oyunun dosyalarını kendim sildim fakat o oyun hala duruyor mu duruyorsa nereden bulabilirim yoksa onları silmem mi gerekir?

edizgokaslan edizgokaslan (28)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Denetim Masası\Programlar\Programlar ve Özellikler burdan sildiysen oyun silinir.

    kemal010 kemal010 (1)
    7 yıl önce cevaplandı

    • ccleaner uygulamayı yüklemeni tavsiye ederim kolaylıkla silme işlemini yaparsın. kemal010 7 yıl önce

    0

    Eğer oyunu normal kurallara göre kaldırdıysan (uninstall ettiysen, @kemal010 belirtmesi şeklinde yaptıysan) geride kalan, silinmeyen oyun ile alakalı diğer dosyaların tamanını, oyun klasörünü olduğu gibi manuel (el ile) silebilirsin ve silmelisin. Silmediğin taktirde bu dosyalar sabit diskinde gereksiz yere yer kaplayacaktır.

    Ama sen bunun tersinimi yaptın acaba? Mesajını yeniden okudum ve bunu düşündüm. Yani sen önce program kaldırdan oyunlarını kaldırman gerekirken bunu yapmadan oyun klasörlerini silmişsin (silmek ve kaldırmak aynı şeyler değil) ve sonra program kaldıra girdiğinde orada haliyle oyunun aynı boyutuyla durduğu bilgisini görmüşsün. Bilgisini görmüşsün diyorum çünkü sen oyunu normal usulünce kaldırmayıp el ile sidiğin için oyun silinmiş olduğu halde bilgisi duruyor. Oradaki bilgilere rağmen artık o oyunlar bilgisayarında yok, oynayamazsın onları. Ama senin göremediğin başka artıkları ve sistemdeki kayıtları hala duruyor demektir bu halde. Oyunlar ve/veya programlar sistemden böyle kaldırılmamalıdır. Böyle yaparsan yine silinirler ve sabit diskinde olmazlar ama bu yanlış bir yoldur, sistemin hemen veya süreç içerisinde bozulmasına windowsun çökmesine yol açabilir. Özet olarak önce program kaldırdan kaldırılır sonra eğer geride dosyalar kaldıysa (kalmayabilir ve tamamen silinebilir) onlar el ile silinir. Tersini yapmak sistemin kendisine zarar verir ve giderek çökmesine yol açabilir.

     

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol