Yükselip Alçalan Ping Sorunu

0

Ping Değerleri Şu ana kadar internetimde bir sıkıntı yoktu. Bir anda pingim yükselmeye başladı. 50-400 arası inip çıkıyor ve bu çıkışlar 10 saniyede bir oluyor yani oyun oynatmıyor bana. Modeme reset attım, fabrika ayarlarına geri getirdim bir sonuç alamadım. Lütfen bir bilginiz varsa yardımcı olun. Şimdiden teşekkürler.

(Modem: AirTies RT - 204)

Edit:Bakınız üste ping değerlerini gösteren fotoğrafı attım. Tabii yükselmeler 400e çıkıyor nedense bu sefer düşük gösterdi cmd...

kaynak74 kaynak74 (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    WiFi'mi kablolumu bağlandığını belirtmemişsin. Problemli olanı düzgün çalışana köprüleyebilirsin:

    Bağlantı köprüleme nedir, nasıl yapılır? (video-tıkla)

    Sistem Geri Yükleme ilede problemi çözebilirsin:

    Sistem geri yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

    Edit:

    İki ayrı PC ve ikisinde problem şeklinde sonradan (ikinci mesajında) belirtiyorsun ve haliyle ben bunu bilemezdim. Bir konu açarken vaziyetlerin taksit taksit açıklanması sonucu bu gibi anlaşılmazlıklar olabiliyor. Konuya dönersek, elbette bir PC'de geri yükleme diğer PC'de -eğer şansına birbirleriyle etkileşimli bir problem değilse- faydalı olmaz. Ama her iki PC'de sözetmiş olduğun problem özelliklede farklı zamanlarda oluştuysa her ikisindede Sistem Geri Yükleme düşünülebilir. Ancak haldeki problem daha çok modem/router problemi, telefon hattında bağlantı kalitesinde olumsuzlukların ortaya çıkması veya belki internet servis sağlayıcı kaynaklı problemler gibi görünüyor. Modeme reset attığına göre onu geçelim (Fakat eğer bulunabilirse bir frimware güncellemesi işe yarayabilir). Bu vaziyette bence yapılması gerekenler binanın dış girişinden itibaren mekanın  içlerine kadar telefon hattı sıkı bir şekilde kontrol edilmeli, kullanılmakta  olan splitter ve mekandaki telefonlar test amaçlı devre dışına çıkarılmalı. Bunlarla sonuç alınamadığı halde internet servis sağlayıcısı müşteri hizmetleri aranarak arıza kaydı bırakılmalı. Bu şekillerde problemler tamamen düzelebilir, düzeltilebilir. Eğer bunlardan bir sonuç alınmazsa yeni çözüm yolları düşünülür, araştırılır.

    temmuz temmuz (12505)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Evde hem kablolu olarak masaüstü'nden hemde kablosuz olarak laptop'tan bağlanıyoruz ve 2sindede var bu ping sorunu. Sistemi masaüstü'nde geri yükledim diyelim laptop'a ne faydası olabilir ki?

      kaynak74 kaynak74 (1)
      8 yıl önce cevaplandı

      • Mesajımı edit'ledim. temmuz 8 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol