Yurt dışından alınan iPhone'un garantisi yok mu?

0

Arkadaşlar yurt dışından iPhone almaya niyetliyim, bir yakınım umreye gidece. Umre pasaportuyla açtırmak istiyorum. Sorum şu: Global garanti kesin olarak kalktı mı? Yani açtırınca 1 sene verilen garanti artık yok mu? Yoksa yurt dışından gelen telefona kasko yaptırılır mı? Normal garanti kadar iyi olur mu? Sizce hiç riske girmesem mi?

hamzasoyler0 hamzasoyler0 (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Normalde herhangi bir ülkeden iPhone aldığında Apple'ın sağlamış olduğu 1 yıllık uluslararası garanti sayesinde kendi ülkende teknik destek alabiliyordun, yani garantilik bir durum olduğunda iPhone'u aldığın ülkeye götürmek zorunda değildin. Ama geçtiğimiz aylarda Apple, uluslararası garanti sağlanan ülkeler listesinden Türkiye'yi çıkardı. Yani bu şu demek: Türkiye dışında bir ülkeden iPhone aldığın zaman Apple Türkiye teknik servisinden destek alamayacaksın. Eğer bu senin için çok büyük bir dezavantaj değilse yurt dışından alabilirsin. Suudi Arabistan'a giden akrabanın imkanı varsa getirebilir. 

    Aldıktan sonra 150 TL'lik bir pasaport kaydı ücreti ödemek zorunda olduğunu da belirtelim. Kayıt işlemi hakkında detaylı bilgiyi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - Mobil Cihaz Kayıt Sistemi sayfasında bulabilirsin. 

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol