Yurt dışından getirdiğim laptopta pasaport neden yok?

0

Arkadaşlar herkese selam,

Yurt dışından aldırdığım laptopun klavyesini burda ücretli değişime vermiştim ama şimdi fark ettim ki çantada pasaport gibi bişey yok. Normalde yurt dışından gelen laptoplarda pasaport olması gerekmezmi. Acaba ben kaybetmiş olabilir miyim yoksa bilgisayarcıda düşmüş veya kalmış olabilirmi. Kaybettiysem bişey olur mu ?

1efe 1efe (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Pasaporttan kastınız nedir? Yurt dışından getirdiğiniz laptop içinde aldığınız ürüne göre bazı içerikler değişir. Ama genelde kullanım klavuzu, şart aleti bulunur. Başka ek bir şey bulunmaz. Bazı  markalarda çevirisi kablolar bulunur.

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Yurt dışı olduğu için pasaport gib bi evrak gerekmez mi yani. tam bilmiyorumda konuyu. Klavyeyi değiştirdim kullanmak için başımıza iş gelmesin 1efe 5 yıl önce
    • Hayır gerekmez. Laptop'da sim girişi varsa ve buraya SIM kartı takıp kullanacaksanız kendi pasaportunuza işletmeniz gerekir. Onun dışında başka bir işlem yok. @1efe murat 5 yıl önce
    • tamam teşekkür ederim aradığım sonuca ulaştım 1efe 5 yıl önce

    0

    Yurtdışından alınan laptop, tablet gibi cihazlarda SIM kartı yuvası varsa ve bir operatörden hat alınıp kullanacaksa pasaporta işletilir. Bunun dışında bu tür cihazlar için ayrıca bir belge yoktur.

    Buradaki amaç gelen cihazın IMEI bilgisinin kayıtlı hale gelmesidir. Laptop, tablete sim kart takılabiliyorsa ama siz bunu kullanmayacaksanız pasaporta işletmeniz de gerekmez.

    hakan hakan (15424)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol