Yurtdışından Türkiye'de satılmayan elektronik ürünü almak mantıklı olur mu?

0

Merhaba,

Uzun yıllar kullandığum Samsung laptop ve Sony cep telefonum ömrünü doldurmak üzere. Her iki markanın ürünlerinden da çok memnun kaldığım için yine aynı markalardan satın almayı düşünüyordum ki bu ürünlerini Türkiye'den çektiler. Yurtdışına gidecek bir arkadaşıma aldırsam mı diye düşünüyordum lakin aklıma takılan bir iki şey oldu. Genelde galiba 1 sene uluslararası garanti veriyorlar, garantisi olmasa bile, bu ürünler Türkiye'de olmadığı için parça bulma/değişim konularında sıkıntı yaşar mıyım? Eğer garantisi de yoksa ve yurttdışından parça gelecek olsa, bu çok pahalı mı olur? Yani kısacası almaya değer mi yoksa sonra başın ağırır boşver mi dersiniz?

ly03m055 ly03m055 (12)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Bence başın ağrımaz. Zaten ülkemizde garanti olsa ne oluyor ki? Eğer memnunsan ve telefonun IMEI kaydıyla falan uğraşacağım dersen ben almanı tavsiye ederim. Ben alacak olsam, en azından garanti olmaması benim için almama sebebi değildi.

    omercik omercik (9418)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Bu verilen uluslararası garanti genelde Türkiye'de kabul görmüyor. Çeşitli forumlarda bununla ilgili pek çok şikayet gördüm. Siz ne kadar uluslararası garanti deseniz de buradakile firmalar bunu kabul etmiyor. 

      Ben bir kaç defa bu dediğinizi yaptım. bir iPad bir de HP laptop getirttim ve kullandım. Kullandığım dönemlerde donanımla ilgili bir sıkıntı yaşamadığım için hiç teknik servis, parça deneyimim olmadı.  

      Düşüncem, eğer ürünler gerçekten sizi memnun edecek ürünlerse bu risk alınabilir. 

      Ürün TR'de satılsa bile çoğu zaman parça değişimi gereken işlemlerde ürünün parçası yurt dışından getirtiliyor. 1-2 ay bekletiliyor.

      murat murat (12492)
      4 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol