Zemana AntiMalware nedir, nasıl kullanılır?

0

Zemana AntiMalware nedir? 

Zemana AntiMalware nasıl kullanılır?

alattin alattin (16999)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Zemana AntiMalware nedir, nasıl kullanılır?

    Zemana AntiMalware, gerçek zamanlı koruma sağlayan, virüs, rootkit, adware gibi zararlı yazılımlara karşı etkili bir anti-malware uygulamasıdır. Malware, virüs, rootkit, adware,ransomware, backdoor gibi tüm zararlı yazılımları kapsayan geniş bir kavramdır.

    Zemana, aslında oldukça eski yerli bir yazılım şirketi.  Özellikle anti-keylogger yazılımı ile adından sıkça bahsettiren bir şirketti. Zemana bu yazılımı ile pek çok kullanıcının beğenisini kazandı.

    Zemana, bir Türk markası. Son dönemde yerli yazılımların adını sıkça duymaya başladık. Fakat Zemana bunlardan biri değil. 2007 yılından beri bilgi güvenliği üzerine çalışan bir şirket.

    Zemana AntiMalware, Zemana şirketinin ürünlerinden biri. Zemana AntiMalware Türkiye’de kullanıcıların sıkça karşılaştıkları tarayıcı zararlılarına karşı oldukça etkili bir yazılım. Yine Ramsomware (fidye virüsü / fidye yazılımı) zararlılara karşı da oldukça etkili bir koruma sağlıyor.

    Zemana AntiMalware hangi işletim sistemlerinde çalışıyor?

    Zemana AntiMalware 32 bit ve 64 bit sistemleri destekliyor. Uygulama şu işletim sistemlerinde sorunsuz çalışıyor:

    • Windows XP Service Pack 2 veya üzeri
    • Windows 7
    • Windows 8
    • Windows 8.1
    • Windows 10

     

    Zemana AntiMalware sistem gereksinimleri nedir?

    Zemana antimalware için oldukça düşük sistem gereksinimi gerekiyor. Bu anlamda bilgisayarı yormayan ve kasmayan bir yapısı var. Neredeyse çalıştığını hissetmiyorsunuz.

    • En az 256MB boş ram
    • 50 GB sabitdisk alanı
    • Internet bağlantısı (güncellemeri yüklemek için)

    Zemana AntiMalware ücretli mi?

    Zemana AntiMalware ücretli veya ücretsiz kullanılabiliyor.  Ücretli Zemana AntiMalware gerçek zamanlı koruma sağlıyor. Yani virüslerin ve zararlıların bulaşmasına engel oluyor. Zemana AntiMalware ücretsiz ise sadece bilgisayara bulaşan zararlıları temizlemeye yarıyor.

    Zemana AntiMalware fiyatı nedir?

    Şuan Zemana AntiMalware web sitesinde 54,95TL fiyat ile satılıyor.

    Zemana AntiMalware ne tür bir koruma sağlıyor?

    Zemana AntiMalware ücretli sürümü fidye virüsleri ve reklam virüslerine karşı oldukça etkili. Tarama işlemini oldukça hızlı gerçekleştiriyor. Yine Rootkit ve Bootkit zararlılara karşı oldukça iyi koruma sağlıyor.

    Zemana AntiMalware nereden indirilir?

    Zemana AntiMalware oldukça küçük bir dosya boyutuna sahip. Yaklaşık 5.5MB boyutu ile oldukça hızlı indiriliyor.

    Zemana AntiMalware buradan indirebilirsiniz: Zemana AntiMalware indir

    Zemana AntiMalware nasıl kullanılır?

    Zemana.AntiMalware.Setup.exe dosyasını çift tıklayarak kuruluma başlayın.

    Kurulum işlemi oldukça basit ilerliyor. Sadece ileri butonlarına basarak kurulumu gerçekleştiriyorsunuz. Sadece Ek işlemleri seçin ekranında  Gerçek zamanlı korumayı etkinleştir seçeneğini seçmeniz duruma göre değişiklik gösterecektir.

    Zemana antimalware gerçek zamanlı koruma etkinleştirme

    Antivirüs kullanıyorsanız: Eğer zaten bir antivirüs  / antimalware programı kullanıyorsanız, Gerçek zamanlı korumayı etkinleştirmeyin.

    Sadece bilgisayarı tarama, virüs temizleme amaçlı Zemana AntiMalware uygulamasını kullanıyorsanız Gerçek zamanlı korumayı açmanız gerekmiyor.

     

    Antivirüs kullanmıyorsanız: Bilgisayarınızda bir antivirüs, antimalware yazılım yoksa  ve virüslere karşı koruma istiyorsanız o zaman gerçek zamanlı korumayı açın.

    Zemana AntiMalware basit ve kullanışlı bir arayüze sahip. Tara butonuna basarak tarama işlemini gerçekleştiriyorsunuz.

    Zemana antimalware ana ekran

    Tarama işlemi bittiğinde karşınıza aşağıdaki gibi bir tarama sonuç ekranı geliyor. Tarama işlemi bittiğinde İleri butonuna basmadan önce tüm açık pencereleri kapatın ve kaydetmeniz gerekenleri kadedin. Aksi halde Zemana AntiMalware bütün pencereleri uyarı vermeden kapatıyor. Bu durumda veri kaybı kaçınılmaz oluyor.
    Önemli:  Aşağıdaki son ekranda ileri demeden önce tüm verilerinizi kaydedin. Özellikle tarayıcı pencereleri otomatik kapanacaktır.

    zemana antimalware tarama sonuç

     

    Uygulama arayüzü ve menü yapısı son derece sade. Ayarlar, Karantina, Lisans, Raporlama gibi bölümleri mevcut. Ayarlar bölümü de yine karmaşadan uzak ve anlaşılır.

    Uygulama içinde çoklu dil desteği de mevcut. Ayarlar içerisinden dilenilen dil desteği aktif edilebiliyor.  Tarama ile ilgili zamanlı tarama mevcut. İstenilen bir saatte bilgisayar otomatik taranabiliyor.

    Uygulamayı güncellemek için ek bir işlem yapmanıza gerek yok, kendisi sunucuya bağlanıyor ve güncelleme gerçekleşiyor.

    Diğer antivirüs ve antimalware yazılımlarında olduğu gibi bunda da Karantina uygulaması söz konusu. Tespit edilen zararlılar doprudan silinmiyor. Karantinaya taşınıyor. Böylelikle hatalı yanlış tespitler daha sonra karantinadan geri alınabiliyor.

    Zemana anti-malware oldukça başarılı ve hızlı bir uygulama. Tarayıcıya bulaşan tarayıcı korsanı sitelerde ve eklentilerin temizlenmesinde iyi bir performans gösteriyor. İndirme boyutunun oldukça düşük olması da yine bir artı. Fiyat konusunda da diğer anti-malware ürünlere göre oldukça avantajlı bir yazılım.

    Raporlama bölümüden tarama geçmişi takip edilebiliyor.

     

    alattin alattin (16999)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Alattin abi peki CHOMAR Anti-Malware mi yoksa Zemana mı? toprak34 7 yıl önce
    • @hamburger Chomar bana biraz hantal geldi. Zemana'yı daha çok beğendim. alattin 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol