Zip parolası nasıl kırılır?

0

Zip ile sıkıştırılmış ve parola ile korunan bir dosyanın parolası nasıl kırılır?

Zip dosyası parolası nasıl kırılır?

hakan hakan (15424)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Zip parolası nasıl kırılır?

    Zip bir sıkıştırma formatıdır. Bir dosya .zip uzantısına sahipse bu dosya yer kazanmak, dosya boyutunu ufaltmak için sıkıştırılmış demektir.

    Sıkıştırılmış bu dosyalar zaman zaman parola ile korumaya alınır. Eğer parolasını unuttuğunuz bir .zip dosyası varsa bunun parolasını kaldırmak, parolasını kırmak için temel olarak iki yolunuz var: dosya başkasına aitse sosyal mühendislik ile parolayı bulmaya çalışmak veya Brute force yöntemi ile parolayı kırmaya çalışmak.

    Sosyal mühendislik yöntemi tahmine ve araştırma üzerine kuruludur.  Şifreli zip dosyasını bir siteden indirdiyseniz o site üzerindeki verileri kontrol ederek veya forum gibi bölümlere sorarak şifreyi bulmayı deneyebilirsiniz. Çoğu indirme sitesi şifreli zip dosyasının şifresini site üzerinden yayınlarlar. Dosyayı indirdiğiniz linkte büyük ihtimalle zip şifresi yazıyordur veya parola sitenin adı ile aynıdır.

    Bazı indirme siteleri parolayı zip dosyasının adına yazarlar. Oyun-password-12346.zip gibi dosya adı içinde parola belirtilir.

    Eğer torrent üzerinden indirdiğiniz bir zip dosyası şifreli, parola korumalı çıktıysa bu dosya büyük ihtimalle sahte bir dosyadır. Fakat  torrent üzerinde indirdiğiniz dosyanın adını Google'a yazarak Password kelimesi ile birlikte aratırsanız varsa zip parolasını bulabilirsiniz. Torrent üzerinden indirilen oyun, film gibi dosyalar genelde zip formatında olmaz, şifreli hiç olmaz. Fakat bazı sahte, virüslü  dosyalarda bu yöntem kullanılır.

    Kendime ait ve parolasını unuttuğum zip dosyasının şifresini nasıl kırarım?

    Kendinize ait bir zip dosyası varsa ve parolanızı unuttuysanız zip parolasını kırmak için tek yolunuz var: Brute Force (Kaba Kuvvet)

    Brute Force yönteminde zip dosyası üzerinde otomatik olarak karakter kombinasyonları denenir ve parola bulunmaya çalışır. Brute Force Latin alfabesi, sayılar ve diğe semboller kullanılarak yapılır. Brute Force programı bunu otomatik yapar. Sizin için olası parola kombinasyonlarını oluşturur ve şifreli zip dosyası üzerinde bunu dener.

    Zip şifresi kırma

    Herhangi bir şifreli zip dosyasının şifresini kırmak için kullanabileceğiniz pek çok program var. Bunlardan bazıları ücretli bazıları da ücretsiz. Benim size önereceğim ücretsiz olan KryLack Free ZIP Password Recovery programı

    1. Free ZIP Password Recovery programını buradan indirin ve yükleyin.
    2. Daha sonra programı çalıştırın. Program çalıştığında karşınıza şu şekilde bir ekran gelecek
      zip parola kırma
    3. Öncelikle Araştır yazan bölümden parolalı zip dosyasını seçin.
    4. Daha sonra karakter kümesinden seçim yapmanız lazım. Parolanın sadece sayılardan oluştuğunu düşünüyorsanız sadece Rakamlar'ı seçin.
    5. Parolanın çok karmaşık olduğunu düşünüyorsanız Karakter Kümesindeki tüm seçenekleri seçin. Fakat buradan seçtiğiniz her seçenek parola kırma işlemini uzatacaktır. Bunu unutmayın.
    6. Kurtarma Türü olarak Kaba Kuvvet Seçini olsun.
    7. Daha sonra Başlat butonuna basın.
    8. Her yeni parola kırma denemesinde Başlatma yeri bölümünü temizleyin.
    9. Karakter Bulunamadı / Karakter Karakter kümesinde bulunamadı hatası alırsanız, Başlatma Yeri bölümündeki Temizle butonuna basın.

    zip parolası kırma işlemi başlayacaktır. Bu işlem oldukça uzun sürebilir.

    Program içinde durum bölümünde denenen şifreler ve ortalam hız bölümünde saniyede kaç parola denendi görebilirsiniz. Bende ortalam hız 3500 civarında. Bilgisayarınız ne kadar hızlıysa, ne kadar iyi ekran kartınız varsa bu işlem o kadar hızlı olacaktır.

    Parolası 123456 olan zip dosyasının şifresinin kırılması yaklaşık 30 saniye sürdü.

    Zip parolası kırma işlemi parolanın karmaşıklık oranına göre oldukça uzun sürecektir. Parola içinde büyük küçük harf olması, özel karakter ve sayıların olması parola kırma işleminin oldukça uzun sürmesine sebep olur.

    Örneğin 2Awq^+%&1GTs- gibi bir parolanın bulunması aylar, yıllar sürebilir. Bunu unutmayın. Bu süreyi belirleyen bilgisayarın hızı olacaktır.

    Yine zip dosyasının boyutu işlemin süresini etkileyen en önemli faktörlerden biri. Eğer zip dosyasının boyutu büyükse bu işlem çok daha uzun sürecektir.

    Pek çok ücretsiz zip parola kırma programında kısıtlamalar söz konusudur. Örneğin 4 karakterden uzun parolası olan zip dosyasını kırmak için ücretli sürümü almanız gerekir. Bu programda böyle kısıtlamalar yok. Parolanın uzunluğunun bir önemi bu anlamda yok. Program sizin için olası tüm kombinasyonları deniyor.

     

    hakan hakan (15424)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Wow by hacked :DD darkcrak 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol