Zona.ru nedir? Zona.ru sitesi güvenli mi?

0

Merhaba,

Zona.ru sitesi, Steam'de ücretli oyunları buradan indirebiliyoruz biliyorum ama sizce bu program iyi mi nasıl sizce?

ilkaybaki16 ilkaybaki16 (572)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Zona uygulamasını test ettim. Temiz görünüyor. Yani uygulamasında virüs yok. Zona Torrent tabanlı çalışıyor. Buradan indirdiğin uygulamalarda temiz olacak diye bir garanti yok.

    Yine uygulamanın Rus yapımcılar tarafından yapılmasından dolayı bazı sitelerde kötü yorumlar yapılmış ama bu artık alışkanlık oldu. Eğer uygulama Rus veya Çinli geliştiriciler tarafından yapıldıysa "virüslüdür" gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Zona.Ru bir web sitesi ne kadar risk içeriyorsa o kadar risk içeriyor. 

    Ama bu tür legal olmayan indirme yapabildiğin programlar her zaman risk vardır. Zona.ru geliştiricileri iyi niyetli de olsa oradan indirebileceğin bir içeriğin %100 temiz olduğunu kimse garanti edemez.

    hakan hakan (15394)
    5 yıl önce cevaplandı

    0

    Ücretli oyunları ücretsiz indirebiliyorsan crack veya modlu gibi bir şeydir. Yani neticede ücretli olan bir oyunu sen para vermeden indiriyorsun, bunun da yasal olmadığı aşikar ortada.

    Bu sebepten tam olarak güvenilir diyemeyeceğim. Şöyle internetten biraz araştırdım Zona.ru programı yüzünden bilgisayarına virüs bulaşan, bozulan biri görmedim ama yine de dikkatli olmak lazım. Programın kendisi güvenli olsa bile ücretli oyunu ücretsiz indirmek yapımcının emeğini hiçe saymak demektir. Bunu kendi vicdanına yakıştırabiliyorsan kullanabilirsin.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol