Zula indirdikten sonra sisteme " Wacatac " virüsü bulaştı, nasıl silebilirim?

0

Öncelikle Merhaba. Bugün Zula isimli oyunu kendi sitesinden indirdim. Oyunu kurdum ve oyunu açtığımda kendi launcher'ında yüklenirken oyun hata vermeye başladı üst üste hata kodları verdi. Bunlar olurkende defender tehdit uyarısı verdi. Hemen defender'ı açtım ve bu virüsü gördüm sonrasındaysa hemen görev yöneticisini açtım CPU kullanımı falan en yüksekte idi. Hemen virüsü karantinaya aldım. Virüs oyunun kendi dosyaları içindeki exe'den meydana geliyordu kendi exe'si yani. Zaten hiç bir crack sitesine girmem sadece Youtube gibi sitelerde takılırım eskiden başıma gelen virüs olayları yüzünden. Neyse sonra hemen malwarebytes indirdim MalwareBytes yüklendiği gibi tarama başlattım, PC çok yavaştı CMD açıyordum çok geç yükleniyordu. Görev yöneticisi hata verdi ama MalwareBytes hiç bir şey bulmadı. Bende virüs'ü defenderdan kaldırdım şuanda defender kısmında kaldırıldı veya geri yüklendi olarak yazıyor. Normalde acaba oyunu mu kötü gördü olarak düşünürüm ama bu garipti baya, çünkü üstte dediğim gibi görev yöneticisini açtığımda ses ve medya falan %20 - %30 larda CPU kullanıyordu. Ayrıca görev yöneticisinde kullanıcılar kısmına bastığımda görev yöneticisi çöktü ama orda 56 olması gereken yerde 29 yazıyordu ve gri insan resmi olması gereken resimde 2010'larından kalma MSN Profil fotosu gibi bir fotoğraf vardı. Şimdi MalwareBytes'ta custom scan sürüyor, ama 1 gün önce birinin buna benzer konu açtığını görünce biraz daha şüphelendim ben son 1 haftadır PC güncellemesi yapmıyordum bundan kaynaklı bir virüs dalgası olabileceğini düşündüm. Sizce endişelenmem gereken bir şey var mı?

kuzuzade kuzuzade (3)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Zula orijinal sitesinden indirdiysen bence Microsoft Defender yanlış uyarı vermiştir.  Geçenlerde benim de başıma benzer bir şey geldi. 

    Virüs olma ihtimali %0 olan bir dosya için Wacatac virüsü uyarısı aldım. Sanırım Defender güncellemesinden sonra bu olay oldu.

    Bu ara Microsoft Defender önüne gelene Trojan:Script/Wacatac.B!ml yapıştırıyor. Bence bu durum False Positive denen durum. Dosyada aslında virüs yok Defender yanlış teşhis koyuyor. Defender saçmaladığı içinde Windows stabilitesi bozulmuş.

    Cevap yazarken biraz araştırdım. Bu aralar pek çok kullanıcı Wacatac virüsü uyarısı almış. Malwarebytes ile tarattığında da bir şey çıkmamış. Virüs olduğunu düşünmüyorum.

    murat murat (12492)
    3 yıl önce cevaplandı

    • Peki sizce oyun saçmaladığı için mi böyle oldu bide hala şu kullanıcı resminin 2010 msn fotosu gibi olması kafamı kurcalıyor. kuzuzade 3 yıl önce
    • @kuzuzade eğer oyunu https://www.zulaoyun.com/ adresinden indirdiysen virüs olma ihtimali yok. Windows Defender işletim sisteminin stabilitesini bozmuş muhtemelen. Bugün bir güncelleme aldım ben. Windows Update'i kontrol eder misin? murat 3 yıl önce
    • Evet 3 tane gelmiş hatta ama nedense %0 yükleniyorda kaldı. kuzuzade 3 yıl önce
    • @murat özele bakabilir misiniz? kuzuzade 3 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol