Zyxel Modemin Güvenlik Duvarı Ayarları Nasıl Olmalıdır?

1

Zyxel modemin güvenlik duvarı ayarları nasıl olmalıdır? Resimde de görüldüğü gibi default ayarları olarak orta önerilende duruyor. Bir yerde Telnet, Snmp gibi iletişim haberleşme portları kullanılmıyorsa kapatın aksi hallde bu açık portlardan hackler bilgisayara girebiliyorlar diye okumuştum. Yüksek yaparsam sanırım bu portlar açılmış olacak eğer Yüksek yaparsam sorun olurmu? Yada orta derecede durması bir problem teşkil eder mi?

lion lion (595)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Standart Windows bilgisayarlarda (windows 10, Windows 7 gibi) Telnet, Snmp gibi servisler zaten açık değildir.  Bu yüzden böyle bir tehlike yok.  Okuduğun yazı sanırım Linux ya da Windows server sistemler içindi.

    Ekran görüntüsünden anladığım kadarıyla Yüksek seviye seçildiği zaman sadece  Telnet, FTP, HTTP, DNS, IMAP, POP3,SMTP gibi servislere izin veriyor. Bunun anlamı düşük ve orta seçeneklerinde herhangi bir port kapatma işlemi yapılmıyor.  Yüksek seviyede sadece yukarıdaki servislerin çalışacağı portlar açılıyor. Bunlardan senin bilgisayarında çalışan sadece HTTP servisidir. Bir de Outlook gibi bir program kullanıp mail alıp gönderiyorsan POP3, IMAP, SMTP açıktır.

    Yüksek seçersen, bazı oyunlar, torrent gibi servisler çalışmaz. Orta seviyede kalması yeterli diye düşünüyorum. Eğer sadece internette geziyor, torrent benzeri programlar kullanmıyorsan yüksek seviye seçebilirsin.

    LAN ve WAN kavramları içinse şunları diyebilirim: LAN dediği yerel ağın. Kablosuzu kullanan bilgisayar, telefon, tablet gibi cihazlar yine adsl modeme kablo ile olan bilgisayarlar kast ediliyor.

    WAN ise senin adsl modemin ve internet arasındaki bağlantıyı ifade ediyor.

     

     

    alattin alattin (16999)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Yüksek yaptığım zamanlar bazen kendi şahsi telefonumda internete giriş sorunu yaşadığımı biliyorum. Orta derecede durması yeterli bence

      omercik omercik (9418)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol