ZYXEL VMG3312-B10B modem nasıl öncelik verilir?

0

Merhaba,

ZYXEL VMG3312-B10B Modemim var 4 kişi kullanıyoruz. Oyun veya film izlendiğinde internet hızı çok düşüyor. Modem bizde bulunduğu için kendi bilgisayarıma öncelik vermek veya hızımın düşmemesi için ne yapabilirim? Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.

Modem Arayüzüm bu şekilde;

kullanici382471 kullanici382471 (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Modem üzerindeki hız sınırlama ayarları QoS(Quality of Service) menüsü altından yapılabiliyor. QoS ağ üzerindeki cihazları ve uygulamaları önceliklendirmeye yarayan bir servis.

    ZYXEL VMG3312-B10B modeminizde de QoS isminde bir menü olması gerekiyor.QoS menüsü üzerinden yeni kurallar ekleyerek hız sınırlandırmaları yapabilir veya Cihazlara öncelikler verebilirsiniz.

    Google üzerinde modeminizle ilgili araştırma yaparsınız görsel olarak anlatılan siteler bulacaksınız.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Qos isimdeki menüde bu şekilde ekran çıkmaktadır; http://prntscr.com/evncy4 Araştırma yaptım fakat bilgi bulamadım. Hangi yolu izlemeliyim ? kullanici382471 7 yıl önce

    0

    Qos isimdeki menüde bu şekilde ekran çıkmaktadır; http://prntscr.com/evncy4 Araştırma yaptım fakat bilgi bulamadım. Hangi yolu izlemeliyim ?

    kullanici382471 kullanici382471 (1)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Evet doğru yerdesiniz buradan, hız ve kullanıcı öncelik tanımlamaları yapabilirsiniz.Kuyruk Kurulumu kısmında kullanıcıların öncelik tanımlamaları yapılıyor olması gerekiyor.Örneğin administrator öncelik 1, kullanıcı 2 ise ; administrator internete öncelikli daha hızlı girecektir.Kural kurulumu kısmında ise kullanıcı bazlı özel hız ayarları yapılabiliyor olabilir.Tam emin değilim.Farklı sitelerde görsel destekli konuyu açıklayanlar mevcut.Bu şekilde kendinizde deneme yanılma yoluyla bulabilirsiniz. ismailsarp 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol