Zyxel VMG3312-B10B modem sorunu, internete bağlanmıyor

0

Zyxel VMG3312-B10B modem sorunu

Zyxel VMG3312-B10B modem internete bağlanmıyor

ismailsarp ismailsarp (6010)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Son zamanlarda birçok kullanıcı Zyxel markasının modemlerinde bir sorun olduğunu ve bu sorun sebebiyle internete bağlanmakta zorluk çektiklerini yazılmış.Hatta birçok kullanıcı günlerdir internete bağlanamadığını söylüyor.

    Zyxel de modemlerindeki sorunu kabul etti ve açıklama yaptı.Açıklama da Dünya genelinde Zyxel modemlerini siber saldırıların olduğu ve bunun neticesinde modemlerde internete girme sorunları, internete çok yavaş girme sorunu, arayüze erişememe sorunları gibi birçok sorunların yaşandığını kabul etti.Ardından Zyxel sorunlu modemlerin modellerini açıkladı ve güncelleme çıkaracağını duyurdu.Güncellemeleri de kısa zaman önce yayınladı.Aşağıdan güncellemelere ulaşabilirsiniz.

    Zyxel'in açıkladığı sorunlu modemler;

    • P-1202T10B
    • P-1302T10B
    • P-1302T10D v2 ve v3 modelleri
    • RT63365 ve MT7505 çipsetli modemler

     

     

    Ancak Türkiye'de VDSL2 altyapısı ile pek çok kullanıcının kullandığı Zyxel VMG3312-B10B modem de bir güncelleştirme yayınlamış değil.Birçok kullanıcı Zyxel VMG3312-B10B modem ile şikayet yaşadığını ve günlerce internete bağlanma sorunları yaşadığını belirtse de Zyxel Türkiye VMG modemlerinde bir sorun olmadığını ve dolayısıyla da Zyxel VMG3312-B10B modemdeki sorunun Zyxel tarafından yaşanmadığını söylüyorlar.Zyxel firması VMG3312-B10B marka modeminde sorun yaşayanlar internet servis sağlayıcılarını aramasını ve şikayetlerin internet servis sağlayıcılardan kaynaklandığını söylüyor.

    Şimdilik Zyxel VMG3312-B10B modemde bir güncelleştirme yayınlanmış değil ancak bazı kullanıcılar Zyxel in dediği gibi internet servis sağlayıcılarını arayarak problemi çözdüğünü söylemiş.Eğer sizde Zyxel VMG3312-B10B marka modem kullanıyorsanız internet servis sağlayıcısını arayarak sorununuzu çözmeyi denemelisiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Aynı sorun bendede var arada internet kopuyor TTNET'i aradım modeminiz fazla aktif kalmış bu yüzden kopmalar oluyor ve biz bununla ilgilenmiyoruz modeminizden kaynaklı Zyxel'i aramalısınız dediler.

      Onları aradım uzun bir uğraş sonucunda hem meşgul çalıyor. Durumu anlattım modeme reset attırdılar o sırada artık ne yaptılar bilmiyorum şuan da çalışması lazım dediler aynı sorunu yaşarsam ne olacak peki dedim tekrar ararsınız dedi.Ve şuan arada halen gidiyor anlaşılan çözülemedi. Eğer çözen varsa buradan belirtirse çok minnet duyarım.

      lowcord lowcord (7)
      7 yıl önce cevaplandı

        0

        ayno model ürünü kullanıyorum. dün TTnet tarafından ADSL den VDSL tarfiseye geçiş yapıldı sonrasında internet hızında bir değişiklik olmayınca modemi kontrol etmek amacıyla modem arayüzüne girdim. Sonrasında modemimn yeni bir firmware i nin olduğunu farkedince firmanın yönergelerine uygun olarak modemin 6 nolu  firmware ini kendi sitelerinde verdikleri 7 nolu firmware ile güncelledim. ne olduysa bundan sonra oldu modemin arayüzüne girmek istediğimde kullanıcı adıve şifre ekranı geliyor ilgili bölümler dolduruldak sonra açılan bir pembe renkli sayfa var ve o saydaf tıklanacak bir link var onu tıkladığımda acme.com diye bir sayfa açılıyor.Zyxel i aradığımda sorun olmadığını söylüyorlarsa da 6 nolu firmware i istediğimde bana maille bir link gönderiyorlar fakat gönderdikleri link çalışmıyor.. Bne de elimdeki başka marka modemle değişiklik yaparak sorunu çözdüm.

        aygulland aygulland (1)
        7 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol