Zyxel VMG3312-B10B Modem VDSL Ayarları Nasıl Yapılır?

0

Merhaba Zyxel VMG3312-B10B Modemim bulunuyor, Hiper'e geçtim VDSL ayarlarını yapmam gerekiyor. Nasıl yapabilirim?

yunuskorkmaz yunuskorkmaz (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Yapabileceğiniz en basit çözüm Turk Telekom veya hizmet aldığınız internet servis sağlayıcınızın müşteri hizmetlerini aramaktır.Müşteri hizmetleri bu tarz konularda size adım adım yardımcı olacaktır.Kullandığınız modem genelde kullanılan modemlerden biri.

    İkinci olarak ayarlarınızı kendiniz yapmak isterseniz Modeminizin varsayılan ip adresi (Muhtemelen 192.168.1.1) tarayıcının adres satırına yazın.Karşınıza gelen giriş ekranında;

    • Kullanıcı adı: admin
    • Şifre: 1234 veya admin veya ttnet veya turktelekom

    ile modem arayüzüne giriş yapın.Modem arayüzünde soltaki menülerde Internet veya WAN ayarları kısmında genelde internet ayayarları yapılır.Buradan Ayarlardan;

    • VPI=8
    • VCI=35
    • Kullanıcı adınız sonu @ttnet veya diğer sağlayıcılar ise @x sağlayıcısı şeklinde olacak şekilde girin.
    • aynı şekilde şifrenizi girin
    • kaydet ile ayarları kaydedin.

    Bu aşamadan sonra girdiğiniz bilgiler doğruysa internet bağlantınızın sağlanması gerekir.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Önceki ayarlar geçerli olmalı diye düşünüyorum. Yani yeni bir ayara falan gerek olmamalı. Ama zaten bir terslik/uyumsuzluk olursa @ismailsarp yol gösterme şeklindeki ayalar ve düzenleme yapılır. 

      Belki dikkat edilmesi gereken bir şey daha olabilir. O da DSL ayarlarındaki seçeneklerdir. Gerçi ADSL-VDSL ortak modemlerde default olarak her iki özellikte seçili ve fonksiyon sağlayabilir haldedir. Ama yinede arabirimde böyle seçenekler varmı ve varsa VDSL default ayarlı ve seçilimi bakmak gerekir (Oradaki şeçim yapılıysa ayrıca bir ayara gerek olmaz).

      Benim modemim Airties 5650 ve bahsttiğim DSL ayarları alt resimde görüldüğü şekildedir. Senin modeminin arabirimini bilemiyorum ama modemler (ADSL-VDSL ortak özellikli modemler dahil) arabirimleri bakımından birbirlerine genellikle benzerler (Çok farklı olmazlar). Senin modemindede benzer bir DSL ayarları sayfası olabilir. Eğer varsa VDSL seçeneği zaten default olara işaretli (seçili) olmalıdır ama değilse mouse ile tıklanarak işaret koyulur ve kaydedilir. VDSL için başkada bir ayara gerek olmaz. Mesela benim modemimde ADSL'den VDSL'ye (fibernet'e) geçerken herhangi bir ayara ihtiyaç olmamıştır.

      temmuz temmuz (12505)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol