.zzz uzantılı CryptoLocker virüsü harici harddiskime bulaştı. Dosyaları nasıl kurtarırım?

0

Mail yoluyla gelen bir eklentiye tıkladığımda bilgisayarıma ve o anda bilgisayara takılı olan harici hard diskime virüs bulaştı. Bilgisayara format atılıyor fakat hard diskte kaybedemeyeceğim dosyalar mevcut.http://uzmanim.net/soru/cryptolocker-virusu-nasil-temizlenir-sifrelenmis-dosyalar-nasil-acilir/19913 linkindeki açıklamaları okudum fakat harici hard diskteki dosyalar için nasıl bir yol izlemeliyim.?Hard diski kurtatma işlemi yapmak için bilgisayarıma takdığımda tekrar virüs bulaşmaması için ne yapmam gerek? Şimdiden teşekkürler.

zgrgrbz zgrgrbz (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    .zzz uzantılı CryptoLocker virüsülü dosyaları açmk içinn hdd yi bilgisayara takmadan açılmaz hardiske visüs bulaşırmı sorusuna gelince bulaşabilir  hardiskinizde olan önemli dosyalarınızı harici bir diske atarsınız daha sonrada hdd bilgisayara takarsınız ve kurtarma işlemine başlarsınız nasıl bir işlem uygulanır burda linklerden bulabilirsinz

    konuya gidin

    candan candan (4301)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      .zzz uzantıları TeslaCrypt tarafından şifrelenen dosyalarda kendini gösteriyor.TeslaCrypt şifrenen dosyalar için master key (büyük anahtarı) yayınladı.Bu da şifrelerinin çözülmesi anlamına geliyor.Eğer dosyalarınız TeslaCrypt ile şifrelenmişse, bunun çözümü mevcut.Zaten kendinizde konuda link vererek yönlendirmişsiniz.Ancak ben yine de aşağıda link veriyorum.Aşağıdaki linteki talimatları .zzz uzantılı dosya türüne göre uyarlarsanız dosyalarınız açılacaktır.

      Eğer sizin ransomware türünüz TeslaCrypt değilde CryptoLocker ile şifrelenmişse dosyalarınızı açmak için Shadow Explorer programını deneyiniz.Oda olmazsa fidye vermekten başka şimdilik bir çareniz bulunmamakta.

      Ayrıca sorunuzda harici disk nasıl temizlenir diye sormuşsunuz.Programı açtığınızda ister tüm dosyalar taransın diye seçebilir, istenirse özel dosyalar gösterilip decrypter (şifre çözme) işlemi uygulanabilir.Bunu aşağıdaki konudan göreceksiniz.Load data file yerinden seçiliyor olması gerekli.

      .vvv uzantılı dosyaların şifresi nasıl çözülür?

       

      ismailsarp ismailsarp (6010)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol