Chia Coin güvenilir mi?

hydra (3800) 3 yıl önce sordu

Chia Coin diye bir şey çıktı. HDD ile kazımı yapılabiliyor. Bu coinin ömrü ne kadar olur? İleride patlama yaşar mı? Yani dolandırıcılık durumu olur mu? Çünkü 32000 TL'lik yatırım yaklaşık ay da 1000 dolar getiriyor görünüyor ve bu ciddi bir miktar. 4-5 ay gibi kısa sürede kendini amorti ediyor. Ethereum bile günümüzdeki fiyatlardan ekran kartı alındığında zar zor amorti ediyor. Hesaplamayı buradan yaptım. Global pazarda yeri yok. Binance da falan bulunmamakta.

Toplam 3 cevap


ilkaybaki16 (572) 3 yıl önce cevapladı

Bir sakınca görmedim ama bence o işlere girme derim, ortada para yok adı üstünde sanal para, sen bilirsin.

darkcrak (5168) 3 yıl önce cevapladı

Bram Cohen tarafından kurulmuş yani BitTorrent'in kurucusu ve Chia'nın kurucusu tarafından kurulmuş bir kripto para birimi. Ekran kartı üzerinden kazılmayıp HDD üzerinden kazılıyor. Kaynak kodları aşağıdaki linkte.

https://github.com/Chia-Network/wallets

Kripto para işi risktir battanlar var bu işte. 

 

hydra (3800) 3 yıl önce cevapladı

@ilkaybaki">@ilkaybaki16 ethereum mining'den aktif olarak aylık 600 TL civarı falan para geliyor, ethereum güvenilir, hiveon, binance, nanopool gibi havuzlar g üvenilir. Bu konuda tek sıkıntı chia coinin aktif havuzu ve global pazarda yeri bulunmamakta. Sanırım biraz göz boyamak için gelirleri o şekilde gösterdiler, güvenilirliği henüz belli değil ama bana kalırsa güvenilir değil.

@darkcrak herkes kolay para diye kripto para işine girerse batar, ve buna haram diyen bir sürü aklı olmayan insan var. Bu bir analiz ve sabır işidir. Kişi kendi yaptığı analizlerle doğru coini doğru zamanda alırsa zarar yerine kâr eder. Kimisi günde kaç saat uykusuz kalıyor, bunu tam zamanlı iş olarak yapan insan da çok zaten. Bizim milletimiz, insanımız kolay parayı sevdiği için ne olduğunu bilmeden tepe noktadan bitcoin, rvn vesaire alıyor, sonra ne oluyor batıyor ve maalessef bazıları intihar ediyor. Geçenlerde coinler aşırı düşmüştü, bu işlerle ilgilenen arkadaşım tam da bu zamanlarda böyle bir şey olacağını söylemişti müneccim galiba. Yatırım tavsiyesi değildir. :D